Tini Fattah.Berumur 33 tahun dan mempunyai seorang suami yang penyayang dan iaitu Mohd Arif.Tini juga mempunyai 3 puteri dan yang cantik dan 1 putera yang kacak bernama Syahirah,Izzaty,Nadirah dan Nejad. Berumur 18,17,15 dan 1 tahun.Nak tau lagi tentang kehidupan Tini?Jom baca apa yang Tini telah paparkan di BLOGPOST

NETWORK



Chat



BUDAK CINA KENA LANGGAR
Tuesday, October 18, 2011 at 11:50 AM
Assalamualaikum

my dear blogger, sebenar akak tk sanggup tgk ni video taw...luluh jantung akak tgk, tk smpai abis akak tgk ni video....hati akak berteriak kesakitan melihat aksi n kekejam manusia yang tak berhati perut ni......susah nk tgk video mcm tu terutama membabitkn seorang budak......menghayat hati ini.....memamg terlalu kejam....ah macam klu budak tu anak d org, adakah mereka hanya melihat saja, di biarkan mcm tu, fikir2 lah klu ada akal fikiran tu, janganlah kejam sangat........

jom leh tgk video yg amat meyedihkan ini dan kekejaman seorang manusia / bkn seorang tp orang yg memerhati pun memang kejam jugak tk ada pun sifat kesihan di orang pada seorang budak kecil yang tak taw apa2 itu, terlantar, terbaring uhuhhuuu mmgg sedih......

anda tafsirkn lah sendiri perilaku kekejaman manusia.....
video ni akak ambik dri youtube tp video ni mmg hangat d komen kt facebook



BERITA TV3 menyiarkan semlm kanak2 yang kena langgar tu telah meninggal dunia

budak ni sblmnya dlm keadaan koma...

sangat memilukan melihat kanak2 kecil yg d langgar lps tu tk di hiraukan org sekililing....mudah2an menjadi ikhtibar pada kita semua....memberi pengajaran & keinsafan ....mudah2an kita menjadi insan lebih bertanggangjawab....amin

3 comments

3 Comments:

Blogger Fabulous Me said on October 18, 2011 at 12:40 PM  

Assalam kak,

Kesian kan? Sedih tgk.. Btw last beb tgk berita tadi 18oct baby ni masih hidup. Tapi dalam keadaan kritikal. Tapi keadaan die semase ni tak tahu la ape cerita.. Hurmm mcm2 kan?

katenye org2 tuh xnak tlg sbb kt negara tuh dah ade bad history, dimane ade kes yg tlg org dr kemalangan, pastu org yg tlg tu disaman oleh mangsa kemalangan. dgr nya sampai papa kedana org tu di saman oleh mangsa kemalangan. pdhal org tu dtg tlg je... itu yg beb bace dr entry2 kwn yg lain.

Hurmm mcm2 kan dunia.. Selamat mlm :)


Blogger Tini Fattah said on October 18, 2011 at 8:18 PM  

iya dik....lain negara lain undang2 d org....patutlah budak kecil ni d biarkn gara2 takut je d org kena saman.....tp akak mmg tk sanggup tgk ni video taw.....smpai terbawa2 ke dlm mimpi adoiii mmg tak bleh lah....terasa tul dgn kesengsaran budak tu rasa....

tp akak dgr dr cerita2 kawan2 kt fb..budak ni dah meninggal taw...kemarin coz dia dlm keadaan koma kn....tu siaran di tv 3....


Blogger shy gurlzz said on October 19, 2011 at 5:43 AM  

kesian sgt2 .. tkot nk tgk ... sdeyh .. :(


Post a Comment




← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by April Delight.
Do you know ?Honesty is the best policy in life