Tini Fattah.Berumur 33 tahun dan mempunyai seorang suami yang penyayang dan iaitu Mohd Arif.Tini juga mempunyai 3 puteri dan yang cantik dan 1 putera yang kacak bernama Syahirah,Izzaty,Nadirah dan Nejad. Berumur 18,17,15 dan 1 tahun.Nak tau lagi tentang kehidupan Tini?Jom baca apa yang Tini telah paparkan di BLOGPOST

NETWORKChatTSUNAMI MENGANAS LAGI.....
Saturday, March 12, 2011 at 7:34 AM11.03.11 (jumaat)


Hari yg mengemparkan dunia, terutama negara matahari terbit JEPUN d landa gempa bumi dan mengakbiatkn tsunami.


Gempa bumi yang dasyat berukuran 8.9 skala Richter melanda Jepun pada 14:46 pm (0546 GMT) dan mengakibatkan tsunami yang besar.Gempa yang berpusat Honshu island dan Tokyo mengakibatkan banyak kematian. Dilaporkan Ombak setinggi 10 meter (13 kaki) melanda bandar Sendai, Jepun dan kawasan pesisir pantai.
Gempa yang pertama menggegarkan kira 400km dari utara Tokyo kemudian di ikuti lebih sedozen gempa susulan.Jutaan Rakyat yang menggunakan Keretapi bawah tanah telah terperangkap. 4 loji nuklear milik Jepun juga selamat ditutup semasa kejadian mengakibatkan jutaan rakyat kehilangan tenaga elektrik.
Gempa bumi ini adalah yang terbesar pernah berlaku di Jepun. Dalam sejarah gempa bumi ini adalah ke-7 terkuat pernah berlaku di dunia sejak 1900.
Kemusnahan harta benda dan kehilangan nyawa yang besar. Di beberapa lokasi di sepanjang pantai tayangan televisyen menunjukkan berlakunya banjir dengan puluhan kereta, kapal serta bangunan dihanyutkan air.

Agensi meteorologi telah mengeluarkan amaran tsunami bagi kawasan pantai Pasifik seluruh Jepun. Stesyen televisyen nasional NHK mengeluarkan amaran kepada sesiapa yang masih berada di kawasan berdekatan pantai supaya berpindah ke kawasan tanah lapang yang lebih selamat.
Amaran tsunami dikeluarkan kepada Jepun, Rusia, Pulau Marcus dan Marina Utara. Manakala amaran berjaga-jaga dikeluarkan kepada Guam. Taiwan, Filipina, Indonesia dan Hawaii, Amerika Syarikat.


Antara gambar yang boleh menggambarkan Dasyatnya Gempa yang berlaku

Di laman web sosial, apatah lagi blog, banyak yang membicarakan bencana terburuk ini,gempa yang paling kuat dalam tempoh 140 tahun dan menyebabkn seribu org terbunuh. Negara matahari terbit yang terkenal dengan teknologi canggih itu sekelip mata mengalami kerosakan yang teruk, tanda bencana bukan lawannya manusia.

Tembok tinggi bagi menghalang tsunami, kecanggihana manusia tk dpt mengatasi kehebatan kuasa alam, Jepun kini kembali ke alam realiti, hanya menangisi apa yang terjadi.


Timur laut jepun dlanda gempa bumi 8.9 magnitud menyebabkn tsunami setinggi 4mtr yg menghayutkn kereta n mruntuhkn bgunan semoga allah melindungi kita semua.

Kita berdoa agar semua baik di sana. Namun, dalam doa kita yang menolak bencana, kadang2 terfikr jugak adakah jiwa kita telah bersedia menghadapi perkara sedemikian rupa........

Muhasabah diri dan ingat-memperingati sesama kita, itulah sebaiknya. mudah-mudahan ALLAH melindungi kita semua dari bencana sedemikian......amin


Malapetaka di Jepun (11/3/2011) adalah suatu ketetapan Tuhan : dan telah di nyatakan di dalam Al-Quran (yg ni tini share je ngan en.ridzuan rahman).

1. Tarikh yg berlaku adalah pada 11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.

2. so dengan tahun 1432 di pecahkan 14 || 32.

3. Jawapanya Jujuz ke 14 Quran.

4. Dan bulan 4.

Rahsia angka tahun ini : Jujuz 14 Ayat Quran ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Jujuz 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke 4 dari surah AL Hijir menyatakan

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya".

2. Rahsia seterusnya yang menunjukan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Seedai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

so dlm 1432, 14 dh di ketahui Jujuz Al Quran. maka yang di pecahkan 14 || 32 so di pecahkan lagi 3|2 ,so now secret no adalah 3.

di ambil pula lokasi latititude dan longitude.

3+6+1+3+8 = 21

so next 2+1 = 3

proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Seedai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30

so next 3+0 = 3.

*proved wilayah yang tuhan maksudkan dgn angka 3 adalah Wilayah Seedai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6

msa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..

so 1+4+4+6 =15

so next 1+5 = 6

*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dah yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 14||32, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 1||4 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al quran. segala yang di nyatakan tetap berlaku. walaupun suduh berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.

7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya

8. WauAllahhu Allam.

Di persilakan untuk share. bg mengingati kite kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat.0 comments

0 Comments:

Post a Comment
← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →


© 2013 - Layout created by April Delight.
Do you know ?Honesty is the best policy in life