Tini Fattah.Berumur 33 tahun dan mempunyai seorang suami yang penyayang dan iaitu Mohd Arif.Tini juga mempunyai 3 puteri dan yang cantik dan 1 putera yang kacak bernama Syahirah,Izzaty,Nadirah dan Nejad. Berumur 18,17,15 dan 1 tahun.Nak tau lagi tentang kehidupan Tini?Jom baca apa yang Tini telah paparkan di BLOGPOST

NETWORK



Chat



Thursday, February 3, 2011 at 8:50 AM





Hello frenzz...welcome to my blog ...thanxx utk anak2 ku yg tolong buatkn blog utk i, thanxx utk izah n nadirah luv u so much dear ^__^. mama dah ada blog ni hehehehe cayang anak2 mama n tk lupa gak utk suami ku yg paling terbaik di dunia en.mohd arif kerana sentiasa support i luv u a lot dear....cewaahh romantik sikit ya hehehehe

ok nk cerita apa ya utk hr pertama kt blog ni hehehehe ehmm
kawan2 nak taw pengalaman lampau tini.......jommm dengar cerita tini ya....
Bermula awal tahun 1993






Bab 1 ~ Masa Lampau
~Ehmm nk cerita time tini mula2 bercinta ya hehehehe....macam mn start ya hehehe, baru first time tulis kt blog ni taw huhuhuhu....bermula umur tini 15 thn , masa tu tini tingkatan 3 sudah hehehe, wah time ni mmg dah anak dara leh konon besar sudah bah ehmmm cun melecun lg tu hehehe perassan pulak tini. ok pertemuaan pertama yg tidak di jangkah......tini tk tinggal kt rumah mak tini, biasa leh tini mmg suka merantau n tk suka duduk kt umah mak ayah.....biasa tini tinggal ngan akak2 tini n makcik ku yang tinggal kt kg panji tk silap tini leh.....kalau kt kg mmg kebiasaan p tgk org kawen, hari tu mmg tini balik rumah mak tp rumah terkunci sbb d org p menghadiri majlis perkawenan sepupu tini kt kg......ehmmm terpaksa leh tini p kg, dgn terpaksa p cna jugak walau hakikatnya tini tk suka tgk org kawen hehehehehe
pada malam kawen tu, org ramai biasaleh memakai baju yg cantik2 termasuk leh tini......tini duduk kt barisan hadapan tp d hujung sekali sbb senang kalau nak balik rumah hehehe.....tiba2 nama tini kena panggil oleh makcik ku, d org suruh tini tolong jadi pengapit, tak ada yg tolong kipaskn pengantin lelaki tu.....adeh terpaksa lg buat leh, dgn tk rela terpaksa merelakan diri jugak hehehehe.....nampak nya tini jadi pengapit pada malam tu.....dalam hati kalah pengantin ni taw oleh ku hehehe tp buat2 tk taw je coz kena jaga kelakukanan kn....kt atas pelamin leh katakn huhuhuhu org ramai memerhati sekali sekala jd glmour taw hehehehe......








Bab 2 ~Pertemuan dengan Jejaka Tampan
~ Ok frenzz smbung kisah seterusnya tu hehehe, mmg glmour kn klu jadi pengapit coz org ramai cbuk tgk kita je...bkn pengantin je d tgk tp pengapit pun jd tempuaan taw.....wahhh tiba2 terkezut jugak ni coz ada org guna handycam time tu klu ada yg guna handcam mmg jd bualan mulut leh hehehe taw2 leh zaman akak tu mn pamaus tu handycam brg br kt pasaran kn jd org ramai cbuk je melihat org yg pegang tu camaera man....dlm hati ni ensem jugak jurukamera ni taw hehehehe tp yg pelik bin ajaib ni juru camera asyik ambik video tini je adehh buat tersipu2 malu taw hehehehe, apa tidaknya bkn tini yg kawen tp muka tini yg kerap d ambik.....perasaan kejap ni hehehehe. pengantin pun nk berehat so tini pun bleh leh rehat, aduhh mmg penat jd pengapit ni....kipaskn org kawen je kita yg terpaksa berdiri d org senang2 duduk je ehmm raja sehari katakn sabar je lah kn...dah d pertanggunjawabkn memikul tu tugas terpaksa terima....ehmm byk membebal pulak heheheh, ok ya kita cerita pasal lelaki kacak yg jd jurukamera tu.....dia ni mmg tinggi taw, hidung mancung, wrn kulit ehmm kulit org asia.....biasaleh sawo matang kn....huhuhuhu khayalan ku terhenti seketika ....mak tini panggil tini pulak ni adehh......terkezut tini taw, biasa leh mcm guna micropon je mak i pnggil hehehe....rupa2nya mak tini nk kasi kenal ngan pemuda tadi tu huhuhuhu....jgn jelez taw hahahaha akhirnya jd kenyataan kn hehehehe dpt kenal ngan pemuda tu. kami bersalaman lah...mak i ckp yg pemuda tu my couzen taw huhuhu....adeh couzen aku pulak rupa2nya...tini pun menyampuk leh ....mak napa dia tu tk pernah tini jumpa, couzen ku tu dgr....dia ckp dia br balik dari belajar kt itm skrg d panggil UITM sudah.....owhh patuhleh tk pernah jumpa....kami pun berborak2 leh tk perasaan mak n family yg lain dah tinggalkn tini ehmm tu leh khusuk tul bercerita kn smpai mak ayah dah balik umah tini tk sedar hehehehe. tp yg pling lucu tu seblum kami balik p umah masing2 sempat lg bertekak mulut ngan cozen ku tu.....ni leh kes tk dgr betul2 berita...tini ingatkn esok cuti tp yg cuti semjg je bkn sabah hehehehe.....ehmmm mmg degil kn time tu tini mn maw kalah, siap ckp ngan cozen i esok cuti taw mn ada sekolah, taw2 tini yg kelam kabut p sekolah esoknya hehehehehe.....lucu2 taw....yg mengelikn hati lg br tini taw cozen i tu guru sandaran adehhh malunya tini hehehehe....sabar ya....masih bersmbung lg ni taw...tungguuuuu







Bab 3 ~ Dapat Hadiah

~Nasib baik sempat p sekolah, klu tk kena denda lg hehehehe, ni leh akibat klu degil n ikut suka hati je ckp cuti sekolah kn hehehehe. frenzz nak taw tk time kt sek tu tini cbuk leh bercerita pasal cousin tini yg ensem tu hehehehe, adehh ramai jugak tertarik taw dgr cerita kosong tini, yg byk gak d tokoh tambah.....kat sekolah tk ada gak menarik biasaleh belajar spt biasa. kjp lg balik rumah leh....wah yg best tu akak tini yg sulung datang taw, dia bawa mkn dan hadiah. tini cbuk leh sakat akak ku yg sulung tu , ada scret admire kt scul ka kak....apa lg akak tini pun balas leh...nah mmg ada pun tp bukan akak yg ada secret admire tp tini.....whattt utk tini ka....adeh sapa leh lelaki malang tu ya hehehehe, ada jugak rupa2nya peminat aqu ni taw hehehe perasaan glmour lg ni cewahhh biasa leh remajakn hehehehe......akak tini pun bg kt tini hadiah tu, dlm hati punya leh happy coz dpt hadiah bunga walau tk taw sapa yg bagi, nah tiba2 mak tini bising....kau tu masih sekolah lagi, bagitaw kat lelaki tu jangan suka kacau kamu....ehmmm tini tk faham sapa yang d maksudkn oleh mak tini tu.....akak tini yg sulung pun menyampuk lg," alah mak,dia nak kenal ngan tini je ......tk ada niat lain leh"....owhhhh tini dah taw sapa yang bagi tini bunga tu hehehehe....frenzz nak taw tak sapa yang bagi bunga tu hehehehe peminat yg tini minat dalam diam jugak taw.....kembang gak ni bila taw dia suka tini.....alah..maklum leh tk pernah bercinta ni, bila ada org suka mcm diri ini mmg glmour lek pulak hehehehe biar pun taw ramai yg memikat tp diri ni tk pernah terpikat pun cewahhh konon2 nya sombong leh tu n jual mahal konon xD. bila tini dah taw sapa yang bg bunga tu, utk elakkn tini tersalah teka tini tnya leh ngan akak tini sapa ka jejaka yg menaruh perasaan dgn tini tu hehehehe......akak ku pun cakap ehmm cikgu arif taw, ensem kn cikgu arif tu....boleh tk kawan ngan tini "akak tini tnya soalan tu ngan tini" ehmm tp kak dia tu tua 10thn dari tini taw.....walau cousin tp tk pernah jumpa time cam ni br dpt kenal dia hehehehe tini ingatkn tu pakcik time kt kawen hr tu rupa2nya sepupu tini pulak.....adoiiiiii.... tp yg pting tini dapat hadiah taw betul tk frenzz hehehe bestkn klu dpt hadiah free........lps ni tini dpt apa pulak ya ....tunggu cerita seterusnya.....







Bab ke 4 Pertemuaan pertama kali

~Seminggu berlalu, tini sentiasa melihat hadiah yg d kirim tu. bertanya jugak hati ini betul ka dia tu sukakn tini @ anggap je tini ni kawan ka adik ka coz dia tu anak bongsu n mana ada adik pempuan @ kakak ehmmm ada kah tini di anggap sebagai adik je @ tini bertepuk sebelah tangan....adehhh tk bleh mengharap ni huhuhu....baik jangan di fikir kn desik hati tini. tini buat tak taw je n malas nak ambik taw, lagipun kalau dia betul2 sukakn tini mesti dia datang ka @ ada khabar dari akak tini pasal dia tp dah seminggu lbh tk ada jugak kabar beritanya mcm tini pulak yg terhageh2 kn .....sabar je leh. time tini dah tk fikir pasal dia, tiba2 mak ayah asyik sebut je namanya, tk taw napa d org sebut2. nah adik tini seorg ni mmg suka dgr cerita org tua apa lagi dia siap pasang telinga time ayah ngan mak berbual2 tu......"tiniiiiiiiii" adik ku menjerit memanggil namaku.....aikkk napa liak panggil ni sibuk je taw, tp ku lihat riak wajah adik ku tersenyum, tersengih je....mcm ada apa2 je...."liak napa tersengih ni....ayah bagi duit ka @ baru abiss makan hehehehe.....oiiiiii tk boleh tersinggih terus ko ckp pasal makan je ahh " marah adikku " okleh cptleh turun kita main ni ....sambil menjerit kearah adik ku yang berada kt atas...
ok...ok nnt liak turun ah, liak maw cerita paling panas liak dengar taw.....hati ku mula berdebar2 pulak ni taw bisik hati kecil ku....cerita apa leh pulak yg maw adik ku nk cerita ni...mcm tk sabar pulak tini maw dgr apa yg adik ku ni maw cerita......liakkk cptt leh ko turun tu "teriak tini panggil nama adik ku" adik ku turun berapa minit kemudian. tini nak taw tk apa mak ayah ckp kt atas tu hehehehe adik ku tersenyum2 sambil memandang kearah tini ....apa lagi org tk sabar nak dgr cerita ni, marah leh konon hehehehe aikkk ko nk cerita, cerita je ya jgn tersengih2 kt ctu pulak....ok...ok nnt liak cerita leh, punya leh tk sabar. ehmm mmg tak sabar pun coz liak asyik tersengih2 je ni buat akak suspen je taw. adik ku stat leh cerita dari A-Z , owhhh rupa2nya cozen tini tu pernah minum sama2 ngan ayah kt kedai dan sempat lagi melamar kt depan ayah....wahhh gentelmen betul dia nak lamar tini, aduh2 kembang telinga ni bila taw ada gak lelaki yg berani jumpa ayahku siap ckp dpn org ramai lagi tu, nasib baik tini tk ada kt cna klu ada mmg malu taw.....adeh malu tp maw kn hahahahaha lol.....gurau je bah. heboh pasal cozen tini suka ngan tini, adeh malu jugak ni hehehehe. ayah tini mmg suka ngan cozen tini tu coz hubungan family tini ngan dia dah jauh kn tk erat lg kata je sepupu tp tk kenal sesama sendiri taw. tp mak i tk berapa suka ngan cozen ku dgn alasan tini masih sekolah n mcm2 lg alasan yg mmg masuk akal leh, lagipun tini baru tingkatan 3 kn time tu...masih muda remaja lagi taw hehehehe cinta pun tak di kenal lagi....mcm mn nk kenal kalau tak pernah bercinta, nak bercinta tp takut ngan ayah hehehe huhuhuhu sabar je ni....hari berikutnya, ayah tini memberitahu cikgu arif tu suka ngan tini, walau tini masih muda tp kalau boleh dia nak kawen ngan tini. Apa ayah, cikgu arif nak kawen ngan tini ka, biar betul dia tu taw tini masih belajar ni lagi pulak umurnya lbh 10 thn beza umur kami ni ayah. Ayah pun ckp " bukan sekarang kamu kawen ngan dia" tunggu kamu habis belajar dulu, adehh betul2 dia ni mmg dah nekad maw kawen ngan tini siap bodek ayahku lagi......dgn merendahkn suara tini pun membalas ckp ayah tini tu....mana2 ayah leh tini ikut je. owh ya esok dia ambik kamu p rumah ni "sambil ayahku tersenyum" apa cikgu arif nak datang p rumah ni, alamak abiss leh macam ni taw .....tk pernah2 keluar ngan lelaki ni...yg paling tk best tu abg iparku siap kasi takut lagi, adakah patut di org ckp yg tak masuk akal, nah apa lagi tini siap berfikiran negetif lagi ni hehehehe..... makkkk tini tk nak jumpa ngan cikgu arif , aikk napa pulak tk nk jumpa ehmm mak ayah shpoting kn siap benarkn anak d org lg p dating khakhakha....alasan tk munasabah tini ckp ngan mak tini , belum abis tini lipat kain. adoiiiina mak i siap marah tini lagi n suruh tini pakai baju elok2 sikit kalau jalan ngan cikgu arif. ehmmm terpaksa leh tini bertemua ngan cikgu arif....pertama kali dating huhuhuhu, nk taw apa yg jadi dalam pertemuan pertama kali ni, tungguuuu cerita seterusnya k....







BAB 5 ......Perkenalan Pertama

cewahh, ni ari ada org nak jemput tini leh hehehe. maw p dating ni, tk taw nak pakai baju apa mmg sibuk cikit cari baju apa untuk di pakai. ehmm tak apa leh yg pting cantik kalau tini pakai, tiba2 mak ayah panggil namaku suruh cepat siap coz cikgu arif dah sampai, adoiiii awal jugak dia datang ambik tini ni, mmg tak sabar kot maw dating ka ni hehehehe sabar je leh, nasib baik lah tini jenis yg cpt bersiap kalau tk mmg penat cikgu arif tu tunggu. dgn perasaan yg bercampur2 takut pun ada, happy pun ada ehmm mcm2 lah mcm iklan astro tu macam2 ada taw dalam hati ni saat tini masuk kedalam keta tu, tuhan je taw macam mn keadaan tini time tu hehehe, wahh macam mimpi pulak p dating, mak ayah sporting lagi anak d org p dating ni. tini mmg jenis pendiam, jd kt dalam keta mmg tini diam je, dia tanya baru tini jawableh hehehe adehhh malu leh huhuhuhu.....ok...ok cerita kt mana dia bawa tini p dating ya, ehmm mestileh kat ploting tempat paling famous kt semporna leh katakan, mmg syok jugak kn klu ada org belanja makan, sambil2 tu dia sibuk leh tanya tini pelbagai bagai soalan.....soalan pertama ehmm, tini dah ada boyfren ka, maw tersedak tini taw dia tanya soalan mcm tu hehehe.....dengan selamba tini jawab leh belum, ahh giliran tini tanya pulak cikgu arif dah ada girlpren ka....huhuhu. frenzz nak taw cikgu arif ckp apa ehmmm tungguuu k, tini nak bfast dulu ni hehehehe lapar pulak bila cerita pasal makan hehehehe





TEMPAT PERTAMA KALI KAMI BERTEMU RESTORAN PEARL CITY

Makanan kt cni dari dulu smpai skrg masih lagi sedap dan fresh lagi.....kalau balik semporna mesti makan kat sini lagi......ini salah satu kenangan terindah dalam hidup dan cerita cinta bersemi di restoran ini hehehehe.


ok frenz, kita sambung kisah cinta tini seterusnya ya.....sambil2 kami makan kat restoran yg kt dalam gambar atas tu, kami saling bertukar2 soalan leh yang tak masuk akal dan masuk akal hehehehehe. kan tini ada tanya cikgu arif kalau dia ada girlfren.....ehmmm semestinya leh ada bah, bkn seorg taw tapi dah tiga org pernah jadi kekasihnya huhuhuhu......hehehehehe.....tini dengar ni sabar jelah, apa tak nya orang yang ada pengalaman dan tak ada mcm mn tu....nah mcm kambing ngan ayam kan hehehehe......lepas tu tini tanya leh sapa2 je nama bekas girlpren nya tu......taw leh tini tk taw nak tanya apa kn jadi tini tanya tu je ehmm lulus bendul leh katakan...tak kenal apa erti cemburu lagi cewahh hehehehe......nah frenzz nk taw tak??? dgn selamba dia ceritakn satu persatu pasal dia ngan girlpren......sampai tini terkezut bah, adehhh kezutan budaya hehehehe coz tk pernah dgr cerita2 romantik2 ni kono......satu tahap tu gara2 geli ngan cerita yg cikgu arif cerita tu, tini terloya ehmmm ada2 je hal tini buat bah, benda tk pelik bagi org tp bagi tini pelik pulak.....cikgu arif pun berhenti bercerita pasal dia ngan girlpren nya tgk tini tk selesa ngan apa dia ceritakn.....akhirnya tini minta htr balik umah.....dalam perjalaan balik rumah tu sempat lagi dia bagi taw dia suka ngan tini dan nak kenal tini dengan lebih lanjut lagi.......wahhhhh sampai kat rumah masih ok lg, tp bila kt dalam bilik muka ni berseri2 kegembiraan taw....adeh adakah ini di namakan cinta huhuhu...asyik terbayang2 je wajah nya....tini dah gila ka desik hatiku, adakah tini suka org yang lbh berusia dari tini....adehhh dalam bilik berfikir je pasal dia dan kehidupan tini sbb tini masih muda lagi dan dia pulak tua 10 tahun dari tini, serabut tini fikir pasal masalah tini taw......ok frenzz biarknleh tini serabut fikir pasal cikgu arif tu ya, almaklum leh cinta pertama kn hehehe.....nnt kita sambung lagi episod seterusnya ya ^__^




BAB 6 BERTUNANG

pertemuan pertama, kali kedua dan entah kali berapa lg kami kerap keluar kalau ada masa terluang leh hehehehe.......owh ya byk jugak perkara yang baru tini pelajari dan banyak jugak cikgu arif bagi tunjuk ajar. terpaksa leh cikgu arif ajar, sapa suruh dia mahu kawan dgn pelajar sekolah heheehehe tidak mahu tidak kena terima seadanya apa yang kurang pada tini huhuhuhu
okleh tu kn nasib baik dia sanggup mengajar, boleh di katakan dari awal sampai sekarang tini sering di bimbingnya dan tini amat beruntung taw, dia cikgu tini yang amat bertimbang rasa, adeh kadang2 tu pandai marah2 jugak hehehehe......berapa bulan kenal hati budi masing2, tiba-tiba cikgu arif menyatakn hasratnya untuk bertunang dengan tini.....huhuhuhu terkezut gak, kan tini baru tingkatan 3 masa tu, tapi dia cakap bertunang dulu leh untuk elakan tini kena kebas hehehehehe ohhh dia takut tini kena kebas oleh org lain tu leh dia cpt2 htr rombongan utk bertunaang. fikir2 tini ni glmour jugak kn cewahhh puji diri sendiri pulak hahahaha......ok kami telah sepakat pertunangan kami di langsungkn pada bulan puasa 24 haribulan gak.....awalnya tini bertunangkn cpt betul kena sembar, masih muda remaja lagi dan tak taw lg pasal2 percintaan, masih buta lagi dan perlu di tunjuk ajar. dalam persiapan untuk pertunanganku, cikgu arif ada bertanya mahu beli cincin macam mana???? tini cakap terpulanglah yang penting ikhlas darinya.....wahh muka ni jadi kemerah2an coz malu, suka pun ada jugak ni hehehehe.....

opsss kita rehat kejap frenz almaklum leh tini tk sihat sejak semalam ni tu leh blog tk dpt di update coz tk sihat lagi......nnt sambung lg k.....tungggguuuuu


0 comments

0 Comments:

Post a Comment




N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by April Delight.
Do you know ?Honesty is the best policy in life